Groep 6/7/8

Juf Yvette (woe/do/vr)
Voorleeswedstrijd
11 oktober 2021

Vanmiddag vond de voorleeswedstrijd t.b.v. de kinderboekenweek plaats. Iedere groep was vertegenwoordigd door een leerling, die de voorronde van zijn of haar groep had gewonnen. Ook kwam er uit iedere groep een jurylid.
De kinderen hebben aandachtig geluisterd naar de mooie voordrachten.
Er is ook nog lekker gedanst en gezongen op het themalied "Worden wat je wil". Wij hebben een gezellige middag met elkaar gehad.

Week tegen pesten
1 oktober 2021

Deze week wordt er tijdens de projectlessen aandacht besteed aan ‘de week tegen Pesten’.
Zo zijn we begonnen met het stellingenspel. Daarmee werden de kinderen ‘gedwongen’ actief na te denken over een aantal stellingen over pesten en die te onderbouwen met argumenten. Ze trainen op deze manier niet alleen hun luister- en spreekvaardigheden, maar leren hierdoor ook rekening houden met andermans meningen en gevoelens.
Daarnaast zijn de kinderen in groepjes aan de slag gegaan met diverse opdrachten over pesten. Zo maken ze een Venn-diagram waarin ze fysiek en online pesten met elkaar vergelijken en buigen ze zich over de klassenregels over plagen en pesten; hoe werkt het en hoe zou het nog beter kunnen? Ook ontwerpen ze een poster tegen online pesten en schrijven ze een toneelstukje over iemand de wordt gepest en hoe dit door de groep wordt opgelost.
Het Keringshuis
29 september 2021

Afgelopen vrijdag zijn wij op excursie naar het Keringshuis geweest in Hoek van Holland.
De kinderen kregen in eerste instantie een film te zien waarin de werking van de Maeslantkering werd uitgelegd. Vervolgens kregen we een rondleiding in het Keringhuis. Na de rondleiding gingen we het buitenterrein op waar de kinderen zelf konden zien en voelen hoe bijzonder de Maeslantkering is. We sloten af met een ren-je-rot quiz waarbij op een speelse manier getoetst werd wat de leerlingen opgestoken hadden van de rondleiding.
Het was een hele leerzame, zonnige en geslaagde middag.