Groep 7

Groep 7

Juf Saskia (ma/do/vrij)
Juf Anjuli (di/woe)
Week 6
(28-09-2023)
De afgelopen week stond in het teken van de week tegen pesten. We hebben veel gesproken, kletskaartjes en een prachtige maar intense les van het verkreukelde hart gegeven. 

Met rekenen hebben we gewerkt aan de ongelijknamige breuken en zijn we gestart met de schaal. Dat is best nog even ingewikkeld. Met werkwoordspelling is er nu de verleden tijd bij gekomen. De kinderen moeten goed kijken in welke tijd de zin staat. Met taal hebben ze een flyer moeten ontwerpen. Er werd al in de klas opgemerkt dat ze dachten dat het allemaal herhaling was tot de herfstvakantie. Dat blijkt niet het geval. Er wordt hard gewerkt en veel nieuwe dingen geleerd! 

gesprekjes gevoerd met de leerlingen. 

Week tegen het pesten
In de afgelopen week hebben we extra aandacht besteed in de les aan 'de week tegen het pesten'. De leerlingen hebben geleerd waar een compliment aan voldoet, hoe je een compliment geeft en welke suggesties er zijn om door te vragen. De komende tijd zullen we hier geregeld op terugkomen. Er was zelfs een leerling zo lief geweest om tijdens de pauze voor alle leerlingen afzonderlijk een compliment achter te laten op ieders tafeltje. Dit was zo bijzonder! 

Week 5
(22-09-2023)
Wat was het een geweldige feestweek vol activiteiten met tussendoor nog enkele lessen. Maandag de lego workshop, woensdag de vossenjacht, donderdag de Efteling en vandaag een geweldig lekkere high tea! 

Week 3
(08-09-2023)
Afgelopen week hebben we de eerste lessenreeks van lesmethode Naut (Natuur & Techniek) afgerond met het geven van korte presentaties, waarin de leerlingen even architect mochten zijn. Ze hebben hier veel plezier in gehad. Ondersteund met een plattegrond en (indien tijd over) een maquette.

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool