1 april grap
1 april 2022
Wat hebben de kinderen vandaag genoten. Heerlijk grapjes uithalen bij de juffen, maar ook wij hadden de kinderen goed te pakken. Jullie kind heeft vandaag de Cito Algemene Kennis gemaakt. Deze Cito moesten wij nog even afnemen omdat deze nieuw is. De kinderen gingen vol overgave aan de slag, al hadden twee slimmerikken in de klas het wel heel snel door! Het was een 1 april grap. Wat hebben we gelachen met elkaar.

Museumbezoek
18 maart 2022
Vandaag zijn we naar het museum geweest. Wat was het leuk! eerst een gezellige bustocht, daarna door het museum en vervolgens weer met de bus terug.

IPC
14 januari 2021

Gelukkig konden we deze week weer gewoon beginnen. Wat fijn om de kinderen weer te zien. Er is door hen heel hard gewerkt. Ook oefenden we met het tekenen van een gezicht aan de voorkant en van de zijkant. Wat gebeurt er als deze twee samenkomen in 1 gezicht? We zijn er nog niet helemaal mee klaar maar we hopen er leuke maskers van te maken.

Zoals u mogelijk weet beginnen we volgende week met IPC. Thema: jong en oud. Veel dank voor het doorsturen van de foto’s.
Ter voorbereiding tekenden de kinderen vandaag hun huis. Wie wonen er (jong en oud)? We zullen u regelmatig op de hoogte houden van het verloop van ons IPC project.

IPC
27 oktober 2021

Komende weken werken we in groep 6 aan het thema: Red de wereld! (Regenwouden)

Bij aardrijkskunde leren we:

• waar er in de wereld regenwouden zijn
  • welke producten uit het regenwoud we gebruiken in ons dagelijks leven
  • over het leven van de mensen in het regenwoud en hoe hun leven verschilt van het onze
  • waarom het regenwoud wordt vernietigd
  • over de manieren waarop mensen proberen het regenwoud te redden

Bij kunstzinnige vorming leren we:

• over de lichaamsdecoratie van de mensen die leven in het regenwoud

Bij natuur leren we: