Juf Stephanie (ma t/m vrij)

Rekenen in groep 3
4 april 2022
Aankomende maand gaan we met rekenen werken aan het aftrekken en optellen tot en met de 20. Ook zullen we de kloktijden behandelen, hele en halve uren, zowel op de dialoge als analoge klok. De kloktijden is vaak best lastig voor de kinderen. Als jullie het uitkomt is het fijn als jullie hier thuis op een speelse manier af en toe ook bij stil kunnen staan. Ik heb de nieuwsbrief van rekenen toegevoegd waarin meer informatie te lezen is.

Mesdag
28 maart 2022
Afgelopen vrijdag hadden wij ons uitje naar de Mesdag collectie. Naast dat wij de verschillende kunstverzamelingen van meneer en mevrouw Mesdag aandachtig konden bekijken, was er ook een speurtocht voor de kinderen en mochten zij zelf aan de slag gaan. In de klas hebben we hun kunstwerk nog afgemaakt. Hierbij wat filmpjes van deze heerlijke dag.

Dramales groep 3
15 maart 2022
Vanochtend hadden de kinderen dramales. De gymzaal was vrij dus we hadden nu alle ruimte om ons lekker vrij te bewegen. Vandaag zijn we bezig met superhelden. Wat zijn onze krachten, wat kunnen wij goed? Dit mogen ze uitbeelden. Daarna komt er een verhaal van de drama juf: als superhelden gaan we een schat zoeken. We moeten door de lava lopen, door het bos et cetera om bij de schat te kunnen komen.
IPC
2 februari 2022
Met IPC zijn wij bezig met het thema zon, maan en sterren. We hebben het over ons zonnestelsel en de verschillende planeten. Tot nu toe hebben we behandeld de zon, de aarde en de maan. De kinderen vinden het een heel interessant thema.
Vandaag hebben we het gehad over de verschillende fasen van de maan. Ik heb de kinderen een werkblad meegegeven, misschien dat jullie het leuk vinden om dit samen thuis te doen. De kinderen kunnen 1 keer in de week, en dit vier weken lang, naar de maan gaan kijken. Wat zien zij? Ze kunnen dit aangeven op hun werkblad. Na vier weken zijn als het goed is verschillende fasen van de maan voorbij gekomen. Vandaag hebben we het gehad over nieuwe maan, eerste kwartier, laatste kwartier en volle maan.