Groep 3

Groep 3

Juf Stephanie (ma t/m vrij)
 
Theatervoorstelling
(22-02-2023)
Afgelopen week hadden we een theatervoorstelling in de gymzaal van theatergroep 'Stuiter'. Hieronder een kleine samenvatting van de voorstelling, ook heb ik een filmpje toegevoegd van de voorstelling.
"Simone wordt wakker in een prachtig bed en omgeven door mensen die haar ‘koningin’ noemen en alles doen wat zij wil. Geweldig! Het lijkt alsof ze jarig is. Gisteren was alles nog normaal met ouders, vrienden en de juf die nooit doen wat zij wil. Altijd moet zij zich aan vreselijk veel regels houden. Super irritant! En nu … plotseling kan ze alles doen wat zij wil. Dat wordt één groot feest.
Blijft het leuk voor Simone als iedereen altijd doet wat zij wil?".
Kunstklas
(07-02-2023)
Vandaag hadden wij weer de kunstklas! In halve groepen gaan de kinderen dan naar het kunstlokaal toe bij juf Natasja. Vandaag was het thema 'stil leven'. Als groep hebben ze een stil leven gebouwd, vervolgens nagetekend en geverfd met waterverf. Hierbij twee filmpjes van hoe het werken in de kunstklas gaat.

Samenwerken met groep 7/8
(02-02-2023)
De kinderen van groep 7/8 zijn bezig om een museum op school neer te zetten: het beleefmuseum met het thema Vincent van Gogh. In dit museum maken ze gebruik van kunstwerken van alle klassen. Het doel is dat kinderen iets leren over kunst en dat er kunstwerken van de kinderen van de gehele school tentoon gesteld worden. Meer informatie over dit beleef museum volgt nog vanuit directie.

De eerste helft van groep 3 mocht vandaag mee met de leerlingen van groep 7/8 (onder begeleiding van juf Joura). Volgende week is de andere helft van onze groep aan de beurt.
Het is zo leuk om te zien hoe de kinderen van groep 7/8 de kinderen van groep 3 iets willen leren, en de manier waarop ze dit doen, een ontzettend mooie wisselwerking tussen de oudere en jongere leerlingen. Hierbij een filmpje.

Letterfeest
(23-01-2023)
Afgelopen vrijdag hadden wij ons letterfeest want wij hebben alle letters behandeld! We hebben er een feestmiddag van gemaakt. We begonnen met champagne om te proosten. Ook hebben we leuke letterspellen gespeeld en hebben de kinderen een letterdiploma ontvangen. 

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool