Juf Stephanie (ma t/m vrij)

IPC
27 september 2021

Met IPC zijn wij bezig met het thema 'de boom'. We zijn gestart met hoe het toch komt dat in de herfst de blaadjes verkleuren en van de bomen vallen (als het goed is kunnen de kinderen dit nu goed uitleggen ;) ). Vandaag zijn wij met een vergrootglas blaadjes gaan zoeken, en deze bij de goede categorie ondergebracht (zo heb je onder andere geschaafde, gekartelde of gegolfde bladervormen). De dag hebben wij afgesloten met het stempelen van een herfstboom.

Nieuwe letter!
21 september 2021

Wat hebben de kinderen vandaag hard gewerkt!
Het blijft genieten wanneer ik in de ochtend vertel tegen de kinderen dat we een nieuwe letter gaan leren, dat ik in de klas de kinderen 'yes' hoor zeggen. Wat een enthousiasme!

Vandaag zijn we aan de slag geweest met de nieuwe letter 'b'. Dit is altijd even een ingewikkelde omdat vaak in het begin dit verward wordt met de letter 'd'.
Als hulpmiddel laat ik de kinderen dan de duimen bij elkaar doen, dan lijkt het net een 'bed'. Je linkervuist is dan de 'b' van bed.