Groep 1/2 B

Juf Mieke (ma) & Juf Evelyn (di/woe/do/vrij)

Voorleeswedstrijd
11 oktober 2021

Vandaag vond de voorleeswedstrijd van de groepen 1 t/m 4 plaats. Vorige week hebben Ivan, Bibi, Friso, Stijn, Estelle en Yiran meegedaan aan de voorrondes. Het was een moeilijke keuze wie er door mocht naar de voorleeswedstrijd want alle kinderen hadden goed hun best gedaan. Uiteindelijk ging Yiran met haar boek "De archeoloog" door naar de volgende ronde.
In de gymzaal stonden de banken, de leesstoel en de jurytafel al klaar. Nadat iedereen had plaatsgenomen begon Tjapko met voorlezen, zijn boekje ging over Borre. Hierna was Yiran aan de beurt en daarna Phineas met zijn boek "Ik ben de baas". Tot slot las Tom voor uit "De gruffalo". Alle kinderen deden goed hun best, hierdoor had de jury met onder andere onze Marilène het erg moeilijk. Phineas en Tom zijn 1e geworden en Yiran en Tjapko 2e. Wat een voorleestoppers en wat was het vandaag eengezellige dag.

IPC
6 september 2021

Vandaag hebben wij een start gemaakt met ons nieuwe IPC thema "Wat een water". In de kring werd een tas met voorwerpen neergezet en mocht er geraden worden wat er in zat. Er werd van alles genoemd, maar geen voorwerp dat in de tas zat, werd geraden. Dat was natuurlijk ook erg moeilijk, dus zijn wij op onderzoek uitgegaan. Eén voor één werden de voorwerpen uit de tas gehaald en werd verteld wat het was, wanneer je het gebruikte en wat je ermee kon doen. Nadat de tas leeg was gehaald, werd de vraag gesteld wat deze voorwerpen met elkaar gemeen hadden. Al vrij snel viel het woord "water". Na de kring zijn wij in de klas, op de gang en buiten zoek gegaan naar water of naar dingen die met water te maken hebben. De komende weken leren de kinderen meer over het thema "Wat een water". U hoort daarover op een later moment meer. Ik heb foto's toegevoegd van een aantal voorwerpen die de kinderen hebben gevonden.