Groep 1/2 B

Juf Mieke (ma) & Juf Evelyn (di/woe/do/vrij)

De lente is begonnen!
21 maart 2022
Het was vandaag weer een gezellige dag en wat hebben de kinderen veel gedaan. We zijn de dag gestart met de weekendkring middels een coöperatieve werkvorm. Er is gebruik gemaakt van de werkvorm "tweegesprek". Het woord vertelt het al: 2 kinderen gaan tegenover elkaar staan en vertellen om de beurt iets over het weekend. Nadat beide kinderen iets hadden verteld, zijn ze op zoek gegaan naar een ander vriendje of vriendinnetje en hebben ze opnieuw de vorm" tweegesprek" toegepast. Er is goed geluisterd en verteld, super!

Tijdens het werken en spelen is er in verschillende hoeken en aan tafel over ons nieuwe IPC thema "Bloemen en planten" gewerkt. Er zijn onder andere lentebloemen geschilderd, in de bouwhoek terrassen aangelegd en bloemen met vormen gemaakt.

In de middag kwam groep 8 voorlezen. Daar keken onze kanjers in de ochtend al naar uit. Er is op een goed tempo voorgelezen en is aandachtig geluisterd. Het was voor iedereen genieten.

Bezoek aan de bieb!
9 maart 2022
Vanmorgen gingen wij met behulp van rij-ouders (hartelijk bedankt!) met de auto naar de bibliotheek. Onder leiding van Rineke, de juf van de bibliotheek, mochten de kinderen allerlei activiteiten doen in de bieb. Er werd een regendans gedaan om de totempaal, veren gezocht om zelf in te kleuren, spelletje "Wat is er weg spelen" en luisteren naar het mooie verhaal van: "De kleine indiaan".
Tot slot mocht iedereen een boek uitkiezen om te lenen.

We hebben ervan genoten!

Kinderboekenmuseum
7 maart 2022
Na een fijne en gezellige ochtend waarin wij onder andere de verjaardag van Oliver hebben gevierd, mochten wij in de middag met de bus naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Iedereen liep keurig 2 aan 2 naar de bus en later naar het museum. In het museum stond een mevrouw klaar om de kinderen te ontvangen.

Eenmaal in de ruimte waar de activiteit zou plaatsvinden, moesten de kinderen in de kring gaan zitten. Er werd een verhaal voorgelezen en verteld dat de brief voor Aap was verdwenen. Aan de kinderen werd gevraagd of zij op zoek wilden gaan naar letters en uiteindelijk ook naar de brief. Dat wilden zij wel! Ieder groepje kreeg een tas, een letter en een opdrachtenkaart. Vervolgens moesten de kinderen op zoek gaan naar de mal waar de letter in paste. Zodra de letter paste, mochten de kinderen het desbetreffende kamertje in en kregen zij de opdracht te horen. Na het uitvoeren van de opdracht leverden ze de letter weer in, kregen ze 2 puzzelstukjes en een nieuwe letter en een opdracht. Er zijn veel letters gevonden en puzzelstukjes verdiend. Nadat alle puzzelstukjes waren verdiend, moest er worden gepuzzeld. Op de puzzel stond een woord. Dat woord vertelde de kinderen waar de brief voor Aap lag. Twee kinderen mochten op zoek gaan en ja hoor, daar kwamen ze met de brief terug. Helaas was daarmee de activiteit in het museum afgelopen. Moe, maar tevreden liepen alle kinderen weer terug naar de bus.
Wat was het een gezellige en leerzame dag.

Van schaatsen naar de noordpool
16 februari 2022
Tijdens de rekenles gingen we schatten hoeveel kinderen er op deze ijsschots zouden passen. 4, 5, 10, misschien wel 12? We gingen passen en....? Er konden wel 21 kinderen op de ijsschots! Het was wel koud hoor kijkt u maar naar de gezichten. In de huishoek werd het ook een stuk kouder vandaag. We bedachten allerlei dingen om te maken: een iglo, een kacheltje voor erin, sneeuwballen, ijspegels en een wak om in te vissen.