Groep 1/2A

Groep 1/2 A

Juf Elise (maandag t/m vrijdag)

Verkeer 
(24-02-2023)
De afgelopen weken hebben we over verschillende voertuigen zoals: de fiets, de auto en de trein, geleerd. Het enthousiasme van de kinderen was groot. Er werd goed meegedacht en meegedaan tijdens de lessen. Met spelen en werken kon het geleerde weer worden toegepast en gebruikt bij het rollenspel. Ook werd er van alles bedacht en gemaakt wat zeer verrijkend was voor de interactie en de woordenschat.

Afgelopen dinsdag hebben de kinderen een verkeersles gehad op het schoolplein.

Feest
(23-02-2023)
Wat was het een feest vandaag! De kinderen hebben genoten van het schaatsen met muziek en ik heb genoten van de blije gezichten. Het was wel met vallen en opstaan, maar alsnog blije gezichten😊👍🏼.
Voorstelling
(16-02-2023)
Gisteren mochten wij genieten van de voorstelling: "Elke dag jarig" van "Theater de Stuiter". Eerst bekeken we een powerpoint in de klas en werden o.a. de hoofdpersonen besproken en gingen samen nadenken over hoe het zou zijn om elke dag jarig te zijn.
Eenmaal in de gymzaal ging de voorstelling van start. Wat was dat genieten! De voorstelling was grappig, boeiend en afwisselend en dit was te zien aan de gezichten van de kinderen.
Bibliotheekbezoek
(24-01-2023)
Gisteren hebben wij een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Terwijl wij onze jassen aan het ophangen waren, werd meteen verteld waar het verhaal over ging. Het verhaal ging namelijk over Mannetje Jas. Mannetje Jas is een mannetje dat het altijd koud heeft en op een dag trekt hij wel 15 jassen over elkaar heen aan! Bij de kapstok hebben we 15 jassen geteld om te kijken hoeveel jassen dit dan zijn. We kwamen erachter dat dit heel veel jassen waren.
Vervolgens mochten de kinderen naar de blauwe tent lopen, daar hebben zij een spelletje gespeeld en vervolgens hebben we naar het verhaal van Mannetje Jas geluisterd.
2 kinderen mochten zelfs ervaren hoe het was om als Mannetje Jas te zijn. Daarna hebben de kinderen een eigen boek uitgezocht die we mochten lenen en bekijken op school.
We hebben genoten van dit fijne uitje.

Informatie nieuwe ouders

De Kievietschool is een kleine basisschool van circa 200 leerlingen. Doordat de school zo kleinschalig is, kan de sfeer onder kinderen, ouders en leerkrachten als zeer gemoedelijk of zelfs familiair omschreven worden. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Klaar voor de wereld
Neem contact op met de Kievietschool